Fysieke droogtraining

Wedstrijdzeilen is een fysieke sport. Zeilers worden steeds meer atleten en dus is fysieke training een slimme investering: door te trainen weet je namelijk zeker dat je fitter wordt en 100% zeker dat je daardoor harder vaart. Succes verzekerd dus en het trainen is nog leuk ook. Vooral als je het met een groep gelijkgestemden doet. 

 

De droogtrainingen zijn afgestemd op zeilen in de Laser, 29er of Nacra 15. We trainen in Thialf onder leiding van Evert Dijkstra. In de winter op dinsdagmiddag en donderdagavond, tijdens het seizoen op de donderdagavonden.

 

Extra trainen? De groepstrainingen zijn een goede basis om de juiste technieken van de oefeningen te leren. Met een stapje er bovenop ga je echt het verschil maken. Denk aan in totaal 3-4x per week sporten. Wellicht beoefen je nog andere sporten, afhankelijk van wat voor sport kan dat een prima aanvulling zijn op deze groepstrainingen. Als je geen andere sporten beoefent en je wilt toch meer dan alleen de groepstrainingen dan kun je ook individueel bij Optisport Health Club in Sneek sporten. Alle deelnemers aan de droogtrainingen kunnen aanvullend trainen voor slechts €12,95 per maand. Je krijgt hiermee een flinke korting op dan een individueel programma toegesneden op jouw lichaam en jouw (positie in de) boot.