Onze partners

Alleen door de samenwerking met andere organisaties kunnen we echt iets betekenen voor het wedstrijzeilen in onze regio.

 

 

Stichting Jeugdwedstrijdzeilen (JWZ) stimuleert heel actief het Noordelijke jeugdzeilen. Ze organiseren de Combi-wedstrijden en  trainingen plus coaching. De begeleiding is aanvullend op de trainingen bij de eigen vereniging. Vaak varen deze jeugdzeilers in de weekenden de landelijke wedstrijden. De intensieve programma's voor de Laser en Optimist worden door RTC-coaches verzorgd.

 

 

 

 

 

Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) wil het jeugdzeilen in de hele regio laten groeien en voorop lopen in het landelijke jeugdzeilen. Ook de KWS is een belangrijke partner voor het RTC. RTC-coaches verzorgen het 29er programma wat bij de KWS  behoorlijk groot is.

 

 

Topsport Noord is een vooruitgeschoven post van NOC*NSF en zet zich in voor alle sporten in het Noorden. Het gaat om goede begeleiding van talenten en topsporters in het Centrum voor Topsport en Onderwijs. Vanuit Heerenveen worden enkele Nationale Trainingscentra (NTC) en vele RTC's in Noord-Nederland ondersteund. Topsport Noord beheert het RTC Zeilen Noord en ondersteunt vooral op onderwijs-, medisch- en trainingstechnisch gebied.

 

 

 

Het Watersportverbond wil graag in elke regio een RTC Zeilen. In Nederland is er een RTC Midden (Almere). RTC Zuid en Midden zijn on oprichting. Het Watersportverbond ondersteunt ons vooral op trainingstechnisch gebied en bij onze zeiltrainers opleiding.