Opzet

Voor zeilers

We bieden voor de talentvolle zeilers uit de regio verschillende programma's:

  • Laser en Optimist: compleet programma met training door-de-week en training plus coaching in de weekenden voor zeilers die de landelijke selectiewedstrijden varen.
  • 29er: trainingen in weekenden en door-de-week als aanvulling op het nationale programma van de klasseorganisatie en het Watersportverbond
  • Fysieke training
  • Workshop voeding en prestatiegedrag

 

We hebben een uitgebreid netwerk van specialisten die de talenten kunnen ondersteunen. Denk aan sportdietisten, mentale begeleiding of fysiotherapie bij (opkomende) blessures. 

 

Bij een overstap naar een andere klasse kunnen alle jeugdzeilers uit de regio om advies vragen bij het RTC. We organiseren clinics en series van trainingen om uitgebreider kennis te maken met een nieuw boottype.

 

Voor trainers

Elke winter starten we een zeiltrainers-opleiding. Afwisselend is dat de opleiding op niveau 2 en niveau 3. Gedurende het seizoen begeleiden we de trainers in de praktijk bij hun vereniging.

 

Verder organiseren we workshops en clinics voor alle trainers en coaches bij de vereniging die een trainersopleiding wat teveel van het goede vinden. Op die manier krijgen deze begeleiders toch praktische handvatten om hun training en coaching weer een stap beter of uitdagender te maken.